Продуктът беше успешно добавен

Излезте от порочния кръг и живейте щастливо!!

Ще бъдете изумени! Ние гарантираме..

Безплатна доставка за поръчки над 200лв!

АРТИШОК (Cynara cardunculus)-100%Течна хранителна добавка 500 мл

1 кг
35 лв. Единица 1 кг
Наличност: Наличен
35.00 лв.

Description

Артишок - хранителна добавка в течна форма, приготвена от сок от 100% пресни листа от артишок.Пастьоризиран. Артишокът е средиземноморски зеленчук, който естествено насърчава намаляването на мазнините. Благодарение на съдържанието на цинарин, той подпомага функциите на черния дроб и жлъчните пътища и подобрява храносмилането ни. Този зеленчук също помага за детоксикацията на тялото и поддържа правилното ниво на липидите в кръвта. Участва и в здравословното отделяне на жлъчката и действа превантивно срещу образуването на камъни в жлъчката. Понижава нивото на холестерола и мазнините в кръвта. Има благоприятен ефект при проблеми с псориазис. Можем да го използваме при всички вирусни заболявания на черния дроб, но и за подпомагане на неговата регенерация. Премахва храносмилателните разстройства и има противовъзпалителен ефект. Артишокът е сред най-богатите източници на антиоксиданти и фибри и сред хранителните продукти, действащи най-ефективно за детоксикация на организма. Различни проучвания на състава на артишока го поставят в топ 10 сред храните в тези категории.По отношение съдържанието на витамини и микроелементи в 100 г артишок се съдържат по около 20% от дневните дози витамин К, витамин С и витамин В12 (цианкобаламин), както и по около 10% от препоръчителния дневен прием на магнезий, манган, калий, мед и фосфор. Макар и в по-ниски дози, артишокът съдържа и почти всички други витамини от група В и микроелементите цинк и желязо. Най-голямо значение от гледна точка на ползите за организма обаче носи високото съдържание в артишока на някои специфични вещества от групата на фибрите, антиоксидантите и детоксикиращите организма продукти. 100 г артишок осигуряват около 12 г фибри. Много малко са хранителните продукти, при които това съотношение е по-оптимално. Високото съдържание на фибри превръща артишока в природно средство, действащо превантивно срещу хронични здравословни проблеми като запек, стомашно-чревни неразположения, наднормено тегло, проблеми с кръвната захар. Редовният прием на фибри се посочва като естествено средство против затлъстяване, диабет, слаб имунитет и др.
В състава на артишока се откриват няколко от най-мощните антиоксиданти в природата – кверцетин, рутин, галова киселина и цинарин. Антиоксидантният потенциал на артишока го поставя сред водещите хранителни продукти, помагащи за превенция на оксидативния стрес в тялото. Тази му особеност помага артишокът да действа и за превенция на раковите заболявания. Много форми на рак се развиват вследствие на влиянието на свободните радикали в организма. Научни проучвания показват, че в по-високи дози антиоксидантите в артишока могат да потискат развитието на рак на гърдата и на чернодробен карцином. Артишокът е сред природните продукти с най-изразено жлъчегонно действие, осигурявано от цинарина в състава му. Това действие подпомага както храносмилането, така и пречистването на черния дроб, а оттам и детоксикацията на организма. Освен стимулиранеот производството на жлъчка, артишокът съдържа и силимарин – мощен антиоксидант и хепатопротектор, подпомагат детоксикиращата функция на черния дроб. Артишокът осигурява уникална защита на тялото при радиация от рентген, терапии за лечение на рак и някои практики на зъболечение.
Употребата но Артишок е силно препоръчителна при: Диабет, хипоглекемия, камъни в бъбреците, камъни в жлъчката, херпес зостер, безсъние, синдром на карпалния каналу костни фрактури, цироза, затлъстяване на черния дроб, хипатит А, В и С, ХИВ, интер-стициален цистит, лаймска болест, рак на черния дроб, заболяване на оптичните нирви, рак на панкреаса, язви на стомаха, системичен лупус.

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА: 25 мл два пъти дневно след хранене. Разклатете добре преди употреба. Препоръчителната дневна доза (50 мл) съдържа 49,9 ml сок от листа на артишок, включително 46,20 mg цинарин. Не превишавайте препоръчителните порции за консумация през деня. Продуктът не може да се използва като заместител на разнообразно хранене. СЪХРАНЕНИЕ: Да се ​​съхранява в хладилник след отваряне. Консумирайте в рамките на 21 дни след отваряне. Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца. Предпазвайте от пряка слънчева светлина. Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари СЪСТАВ: Сок от пресни листа от артишок (Cynara scolymus L) 99,8% - направен от концентриран сок от пресни листа от артишок, включително цинарин, регулатор на киселинността - лимонена киселина Действие на артишок: Помага за поддържане на здравословно тегло, подпомага работата на черния дроб, спомага за поддържане на правилното ниво на липидите в кръвта. Допълнителна информация: съдържа цинарин.

Рег №  Т162304062                                        Дата 12.09.2023